Wie neemt de leiding, het paard of de mens?

Geplaatst op

Op 20 juni  waren de leden en enkele introducees welkom in Ruitersportcentrum de Groene Vallei in Kerkrade. Therese Corbeij van Marengo Training en Coaching verzorgde een workshop over coaching met paarden.

  

Na het ontvangst met koffie en Limburgse vlaai gaf Therese ons uitleg over coaching met paarden. Omdat een paard een vluchtdier is en nog heel puur reageert laat hij direct zien wat hij voelt (hij loopt weg, of sluit aan, volgt je of laat zich aanraken). Bij weinig andere werkvormen is de feedback zo direct, zo voelbaar en zo eerlijk. Paarden kunnen worden ingezet bij coaching of training om mensen te laten voelen en ervaren wat er met hen gebeurt, en hen zo inzicht te geven in hun eigen gedrag (en het gedrag van anderen, bv teamleden). Vanuit het inzicht kan verandering ontstaan.

    

Na deze uitleg gingen we de manage in. In twee groepen gingen we met de paarden aan de slag. Tijdens deze workshop konden de leden zelf ervaren welke impact het werken met de paarden kan had. Kregen we de paarden zover om ons te volgen? Sommige leden waren erg vertrouwd met paarden, maar anderen gaven aan het erg spannend te vinden of bang te zijn voor deze grote dieren.

De workshop gaf de aanwezigen genoeg stof om na te praten bij de uitstekend verzorgde barbecue op het terras van de Groene Vallei.

   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *