Uitdagende ritten op Shimano fietsen in het Heuvelland

Geplaatst op Een reactie plaatsen

Woensdag 11 september waren de leden van Business Platform Limburg te gast  in de prachtige locatie Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul.

Shimano Experience Center     Rob Damoiseaux

In het Experience Center namen we een  kijkje in de wereld van Shimano.  Op het gebied van fietsen, vissen en roeien een van de wereldspelers.

Directeur Rob Damoiseaux gaf ons een introductie en korte rondleiding door het Experience Center . Vervolgens nam ex-profwielrenner Marc Lotz ons mee in de professionele wielerwereld. Business, teamwork, tactiek en doping, geen onderwerp zou onbesproken blijven. Na deze presentaties stapten we op de fietsen uit het topsegment van Shimano. Carbon racefietsen die ook door de Pro ploegen gebruikt worden en voorzien van elektronische schakelsystemen stonden voor ons klaar. Een aantal leden stapten op de (elektrische) mountainbikes om in hellingsbossen in de buurt een ronde te fietsen. We konden aan den lijve ondervinden wat een motortje aan hulp kon bieden.  De rest van de groep toerde op de elektrische stadsfietsen. De ervaren experts van Shimano hebben de groepen door het Heuvelland begeleid.

  Business Platform Limburg  

We besloten het programma rond de 4.000M2 grote visvijver bij het Shimano complex. Daar konden een aantal liefhebbers onder begeleiding kennis maken met de beste Shimano vishengels.  Bij de aansluitende barbecue werden de fietservaringen gedeeld.

 

   Wim Buck en Leon Savelkoul

 

Wie neemt de leiding, het paard of de mens?

Geplaatst op Een reactie plaatsen

Op 20 juni  waren de leden en enkele introducees welkom in Ruitersportcentrum de Groene Vallei in Kerkrade. Therese Corbeij van Marengo Training en Coaching verzorgde een workshop over coaching met paarden.

  

Na het ontvangst met koffie en Limburgse vlaai gaf Therese ons uitleg over coaching met paarden. Omdat een paard een vluchtdier is en nog heel puur reageert laat hij direct zien wat hij voelt (hij loopt weg, of sluit aan, volgt je of laat zich aanraken). Bij weinig andere werkvormen is de feedback zo direct, zo voelbaar en zo eerlijk. Paarden kunnen worden ingezet bij coaching of training om mensen te laten voelen en ervaren wat er met hen gebeurt, en hen zo inzicht te geven in hun eigen gedrag (en het gedrag van anderen, bv teamleden). Vanuit het inzicht kan verandering ontstaan.

    

Na deze uitleg gingen we de manage in. In twee groepen gingen we met de paarden aan de slag. Tijdens deze workshop konden de leden zelf ervaren welke impact het werken met de paarden kan had. Kregen we de paarden zover om ons te volgen? Sommige leden waren erg vertrouwd met paarden, maar anderen gaven aan het erg spannend te vinden of bang te zijn voor deze grote dieren.

De workshop gaf de aanwezigen genoeg stof om na te praten bij de uitstekend verzorgde barbecue op het terras van de Groene Vallei.

   

5.000M2 Kunst kijken bij TEFAF

Geplaatst op Een reactie plaatsen

Voor de 32ste keer organiseerde TEFAF een van de meest prestigieuze kunstbeurzen van de wereld. In MECC Maastricht werden door 275 kunst- en antiekhandelaren en galerieën hun pronkstukken getoond. Niet alleen kunst en antiek was de moeite waard om te aanschouwen. Ook aankleding van de expositiehallen, met duizenden prachtige bloemen, was een lust voor het oog.

     

Business Platform Limburg organiseerde er op dinsdag 19 maart een exclusieve businessbijeenkomst. Een kunsthistoricus gaf ons uitleg over een aantal van de meest bijzondere werken. Daarna was er ruim tijd om de beurs te bezoeken. Op de beursvloer werd een borrel geserveerd en nadien was er een hapje en een drankje in de Tefaf Lounge.