11-09-2019 Shimano Experience Center

Woensdag 11 september waren de leden van Business Platform Limburg te gast  in de prachtige locatie Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul.

Shimano Experience Center     Business Platform Limburg bij Shimano

In het Experience Center namen we een  kijkje in de wereld van Shimano.  Op het gebied van fietsen, vissen en roeien een van de wereldspelers.

Directeur Rob Damoiseaux gaf ons een introductie en korte rondleiding door het Experience Center . Vervolgens nam ex-profwielrenner Marc Lotz ons mee in de professionele wielerwereld. Business, teamwork, tactiek en doping, geen onderwerp zou onbesproken blijven. Na deze presentaties stapten we op de fietsen uit het topsegment van Shimano. Carbon racefietsen die ook door de Pro ploegen gebruikt worden en voorzien van elektronische schakelsystemen stonden voor ons klaar. Een aantal leden stapten op de (elektrische) mountainbikes om in hellingsbossen in de buurt een ronde te fietsen. We konden aan den lijve ondervinden wat een motortje aan hulp kon bieden.  De rest van de groep toerde op de elektrische stadsfietsen. De ervaren experts van Shimano hebben de groepen door het Heuvelland begeleid.

  Business Platform Limburg op de fiets van Shimano  De presentatie van Rob Damoiseaux BPL

We besloten het programma rond de 4.000M2 grote visvijver bij het Shimano complex. Daar konden een aantal liefhebbers onder begeleiding kennis maken met de beste Shimano vishengels.  Bij de aansluitende barbecue werden de fietservaringen gedeeld.