Uitdagende ritten op Shimano fietsen in het Heuvelland

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

Woensdag 11 september waren de leden van Business Platform Limburg te gast  in de prachtige locatie Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul.

Shimano Experience Center     Rob Damoiseaux

In het Experience Center namen we een  kijkje in de wereld van Shimano.  Op het gebied van fietsen, vissen en roeien een van de wereldspelers.

Directeur Rob Damoiseaux gaf ons een introductie en korte rondleiding door het Experience Center . Vervolgens nam ex-profwielrenner Marc Lotz ons mee in de professionele wielerwereld. Business, teamwork, tactiek en doping, geen onderwerp zou onbesproken blijven. Na deze presentaties stapten we op de fietsen uit het topsegment van Shimano. Carbon racefietsen die ook door de Pro ploegen gebruikt worden en voorzien van elektronische schakelsystemen stonden voor ons klaar. Een aantal leden stapten op de (elektrische) mountainbikes om in hellingsbossen in de buurt een ronde te fietsen. We konden aan den lijve ondervinden wat een motortje aan hulp kon bieden.  De rest van de groep toerde op de elektrische stadsfietsen. De ervaren experts van Shimano hebben de groepen door het Heuvelland begeleid.

  Business Platform Limburg  

We besloten het programma rond de 4.000M2 grote visvijver bij het Shimano complex. Daar konden een aantal liefhebbers onder begeleiding kennis maken met de beste Shimano vishengels.  Bij de aansluitende barbecue werden de fietservaringen gedeeld.

 

   Wim Buck en Leon Savelkoul

 

Wie neemt de leiding, het paard of de mens?

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

Op 20 juni  waren de leden en enkele introducees welkom in Ruitersportcentrum de Groene Vallei in Kerkrade. Therese Corbeij van Marengo Training en Coaching verzorgde een workshop over coaching met paarden.

  

Na het ontvangst met koffie en Limburgse vlaai gaf Therese ons uitleg over coaching met paarden. Omdat een paard een vluchtdier is en nog heel puur reageert laat hij direct zien wat hij voelt (hij loopt weg, of sluit aan, volgt je of laat zich aanraken). Bij weinig andere werkvormen is de feedback zo direct, zo voelbaar en zo eerlijk. Paarden kunnen worden ingezet bij coaching of training om mensen te laten voelen en ervaren wat er met hen gebeurt, en hen zo inzicht te geven in hun eigen gedrag (en het gedrag van anderen, bv teamleden). Vanuit het inzicht kan verandering ontstaan.

    

Na deze uitleg gingen we de manage in. In twee groepen gingen we met de paarden aan de slag. Tijdens deze workshop konden de leden zelf ervaren welke impact het werken met de paarden kan had. Kregen we de paarden zover om ons te volgen? Sommige leden waren erg vertrouwd met paarden, maar anderen gaven aan het erg spannend te vinden of bang te zijn voor deze grote dieren.

De workshop gaf de aanwezigen genoeg stof om na te praten bij de uitstekend verzorgde barbecue op het terras van de Groene Vallei.

   

5.000M2 Kunst kijken bij TEFAF

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

Voor de 32ste keer organiseerde TEFAF een van de meest prestigieuze kunstbeurzen van de wereld. In MECC Maastricht werden door 275 kunst- en antiekhandelaren en galerieën hun pronkstukken getoond. Niet alleen kunst en antiek was de moeite waard om te aanschouwen. Ook aankleding van de expositiehallen, met duizenden prachtige bloemen, was een lust voor het oog.

     

Business Platform Limburg organiseerde er op dinsdag 19 maart een exclusieve businessbijeenkomst. Een kunsthistoricus gaf ons uitleg over een aantal van de meest bijzondere werken. Daarna was er ruim tijd om de beurs te bezoeken. Op de beursvloer werd een borrel geserveerd en nadien was er een hapje en een drankje in de Tefaf Lounge.

          

Schaterlachen met Sjonnie en Ronnie bij Medammecour 2019

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

In het fraaie Parkstad Limburg Theater in Heerlen waren de TV opnames van Medammecour on Tour 2019. Business Platform Limburg was met 70 leden en partners aanwezig. Alle gasten kregen een VIP ontvangst in de Thuis en Partners Lounge.

    

Na een kort welkomstwoord was het woord aan de artiesten van de avond. Sjonnie en Ronnie (Joost Meijs en Erik Hermans) kropen weer in de huid van het hilarische homofiele kappersduo.  Met het thema “Ik vertrek” openen ze een luxe camping in het mooie plaatsje Coma.

    

Met gasten als Trio Ongeplök, Sjpazzminister Fer Kousen, buuttereedner Fer Naus, Resi Coumans (Netteke), Henk Hover en vele anderen was het weer een zeer geslaagd programma. Vrijwel alle Limburgse dialecten werden gebruikt.

Het was een lange voorstelling. Na bijna vier uur theater was er nog een korte borrel.

Indrukwekkende beelden van Guy van Grinsven

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

Op 3 december waren we met de leden te gast bij het Museum aan het Vrijthof in Maastricht. We bezochten de fototentoonstelling van Guy van Grinsven.  Museumdirecteur Erik de Jong heette ons persoonlijk welkom. Guy van Grinsven heeft ons vervolgens persoonlijk rondgeleid. Door zijn persoonlijke verhalen uit zijn 50 jarige carrière kwamen de foto’s als het ware tot leven.

       

De 50 jarige carrière van de topfotograaf staat bol van bijzondere gebeurtenissen die hij op zijn eigen wijze heeft vastgelegd. Foto’s van rijke (soms onbekende) tradities in de buurt, maar ook taferelen in andere werelddelen. Op 9/11 was Guy in New York en hij maakte indrukwekkende beelden.

   

Na het bezoek aan het Museum brachten we een bezoek aan  Thiessen Wijnkoopers. Thiessen bestaat al sinds 1717 en is daarmee het oudste wijnhuis van Nederland. De sommelier gaf een korte rondleiding door de wijnkelders, bottelruimte en stadswijngaard. We proefden een aantal bijzondere wijnen en sloten af met een diner.

      

50 leden genieten in Kruisherenhotel

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

Dinsdag 23 oktober was er een Businesslunch in het Kruisherenhotel in Maastricht. Een van de mooiste locaties van de Oostwegel Collection. De bijeenkomst startte met een aperitief in één van de mooie plekjes in het kerkgedeelte. Daarna konden de leden genieten van een driegangenlunch met bijpassende wijnen in de entresol, midden in de kerk. Om 16.30 sloten we af met een kopje koffie met zoete lekkernijen.

   

Tijdens deze lunch hadden we Evert van Wijk als spreker die een thema belichtte waar we in deze regio vaak mee te maken hebben. Evert is de schrijver van het boek Valse Vrienden. Hij kwam tot de volgende ontdekking: Belgen haten ons! Zijn presentatie ging over de verschillen tussen Belgen en Nederlanders.

Het was een drukbezochte bijeenkomst waar de leden en enkele gasten aanwezig waren.

  

Netwerken met 400 Limburgse ondernemers

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Geen categorie

De Limburgse Werkgeversvereniging bestaat 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseerden zij de Limburg Happening in het mooie Chateau St Gerlach in Valkenburg aan de Geul. Business Platform Limburg sloot aan bij dit evenement.

De leden kregen eerst een voorontvangst in het tuinpaviljoen van St. Gerlach. Daar werd Roy Packbier geinterviewd door Sander Kleikers. Roy Packbier is de organisator van onder andere de Amstel Gold Race, het WK Wielrennen en vele andere evenementen. Hij gaf ons een beeld van alles wat er komt kijken bij dergelijk grote evenementen. Dit alles doorspekt met leuke anekdotes.

Daarna sloten we aan bij de Limburg Happening van LWV. In een overvol Paviljoen waren er presentaties van onder andere Gouverneur Theo Bovens en Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW. We konden stemmen op het beste idee van Limburg en kregen inspirerende verhalen van een aantal youngpreneurs.

Na de presentatie stond de champagne klaar. In de zonnige tuin van St Gerlach werd er volop genetwerkt met de ruim 400 aanwezige Limburgse ondernemers. Dit alles onder het genot van diverse heerlijke buffetten.

Een mooie afsluiting van het eerste jaar van Business Platform Limburg.

Relax & Connect op topniveau. Thermae 2000

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Nieuws

Relax & Connect Business Platform Limburg

Op 7 mei was Business Platform te gast bij Thermae 2000 in Valkenburg.  We werden door commercieel directeur Pauline Verhoef ontvangen op een zonnig terras met weidse uitzichten over Valkenburg. Zij gaf ons een inkijkje in de plannen die Thermae 2000 in de komende jaren wil realiseren. Daarna startten we met een relaxmomentje.

Blotevoetenpad Business Platform Limburg       Relax & Connect Business Platform Limburg

We kregen een korte introductie in mindfulness gevolgd door een wandeling op het blotevoetenpad. Voor de meesten rustgevend, voor een aantal een uitdaging.

Thermae 2000 Business Platform Limburg

Na de wandeling stonden verfrissend water uit eigen bron, een heerlijke smoothie en gezonde broodjes voor ons klaar.

Daarna gaan we aan de slag met Yes, We Connect! Een interactief programma waarbij de leden op een bijzondere manier nader kennis met elkaar zullen maken. Iedereen had vooraf een eigen profiel aangemaakt met persoonlijke voorkeuren. Tijdens deze middag werd duidelijk met wie men de grootste match had.  Aan de hand van een quiz en een aantal vragenrondes werden allerlei persoonlijke vragen in groepen beantwoord. Soms hilarisch, maar altijd waardevol!

Yes We Connect BPL Thermae   Yes We Connect BPL

Tot slot heeft keukenbrigade van Thermae 2000 ons nogmaals verwend met heerlijke hapjes. Het was een mooie bijeenkomst op een zowel letterlijk als figuurlijke toplocatie!

 

 

De Butleracademy, Wat een geweldige avond!

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Nieuws

Business Platform Limburg BPLBusiness Platform Limburg was te gast in de ButlerAcademy in Simpelveld en werd met alle egards ontvangen. Een ontvangst door 14 butlers en een geweldig viergangendiner, gevolgd door een presentatie van directeur Robert Wennekes. Met een rondleiding door het indrukwekkende Huize Damiaan was de avond compleet. De bijna afgestudeerde butlers bedienden de leden in hun butlertenue. De leden waren erg onder de indruk van hetgeen deze exclusieve opleiding te bieden heeft.

BPL te gast bij de bewakers van ons luchtruim; AWACS!

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Nieuws

Op 28 november waren we te gast op de Nato Basis in Geilenkirchen, vlak over de Duitse grens. Vanaf deze basis vertrekken de AWACS toestellen voor de bescherming van het Europese luchtruim tegen mogelijke aanvallen.

Business Platform Limburg Jean Linssen Wim Buck

Het is uitzonderlijk dat er gasten op de basis worden toegelaten. Na een lunch op Golfbaan Brunssummerheide vetrokken we naar Geilenkirchen. Op deze bijeenkomst gaf een kapitein in dienst van de Nato een uitgebreide presentatie over zijn organisatie. Aansluitend brachten we een bezoek aan een AWACS toestel. Onder het genot van een hapje en een drankje vond de afsluiting plaats op de Golfbaan in Brunssum.

BPL Business Platform Limburg